За викрадення засекреченої апаратури зв’язку на суму 1 млн грн судитимуть військових з Вінниччини

Новини Вінниці / За викрадення засекреченої апаратури зв’язку на суму 1 млн грн судитимуть військових з Вінниччини

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування щодо двох військовослужбовців з Вінниччини.

Згідно з повідомленням Державного бюро розслідувань, два військовослужбовці з Вінниччини систематично викрадали засекречену апаратуру зв’язку та її складові частини з військової частини. Викрадення здійснювали під час несення служби у добовому наряді, що дозволяло їм діяти непомітно та уникати викриття.

Зловмисники ретельно розбирали викрадену апаратуру на дрібніші компоненти, які містять дорогоцінні метали, такі як золото, срібло, платина та паладій. За даними слідства, ці дії завдали державі збитків на суму майже 1 мільйон гривень.

Обвинувальний акт передбачає обвинувачення у викраденні військового майна за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло істотну шкоду, вчинене повторно, в умовах воєнного стану. Санкція статті, за якою обвинувачуються військові, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону, яка забезпечує дотримання законності та всебічність розгляду справи в суді. Обвинувачені матимуть можливість захищатися у встановленому порядку, але у разі доведення їхньої вини, їм загрожують серйозні наслідки.

Михайло Білик

12 серпня, 2024