За опалювальний сезон «Вінницяміськтеплоенерго» оптимізувало витрати на 158 мільйонів

Новини Вінниці / За опалювальний сезон «Вінницяміськтеплоенерго» оптимізувало витрати на 158 мільйонів

Попри певні складнощі опалювальний період 2022-2023 років у Вінниці пройшов на належному рівні. Ба більше, внаслідок впровадження сучасних технічних рішень КП «Вінницяміськтеплоенерго» вдалось скоротити витрати.

Як повідомляє пресслужба підприємства, наразі можна казати про позитивну динаміку у низці напрямків:

- по-перше - оптимізували власні витрати на закупівлю паливно-енергетичних ресурсів за рахунок зменшення втрат, пов’язаних з витоками гарячої води та з підживленням мереж хімочищеною водою на загальну суму 52,5 млн. грн. за опалювальний період, а за 2022 рік ця сума становить 72 млн. грн.;

- по-друге – скоротили споживання електроенергії майже на 800 тис. кВт на суму 4,8 млн. грн.;

- по-третє - скоротили споживання газу майже на 9,5 млн. м3, що у грошовому еквіваленті складає 100,6 млн. грн. У цьому випадку також можна говорити і про теплішу зиму, яка сприяла зменшенню виробництва теплової енергії.

Тож загальна сума оптимізованих витрат за опалювальний період становить майже 158 млн. грн.

«Також завдяки проведенню комплексних робіт з реконструкцій тепломереж (у міжопалювальний період було реконструйовано понад 7 км тепломереж) та впровадженню заходів щодо диспетчеризації центральних теплових пунктів, на 35% зменшилась кількість аварійних ситуацій у порівнянні з попереднім опалювальним періодом», - йдеться у повідомленні.

На підприємстві запевняють, що стале проходження опалювального сезону 2022-2023 - це результат ретельної підготовки всього великого комплексу теплового господарства до опалювального сезону:

- якісне виконання усіх запланованих робіт у міжопалювальний період - технічне обслуговування та налагодження устаткування котелень, центральних теплових пунктів, індивідуальних теплових пунктів, проведено гідравлічні випробування теплових мереж;

- завчасне забезпечення об’єктів підприємства генераторами, які втримали роботу котелень у період знеструмлень;   

- злагоджена робота всіх працівників підприємства, які упродовж всього року працюють в посиленому режимі.

Тож підводячи підсумок у КП зазначають, що «Вінницяміськтеплоенерго» в опалювальний період в повному обсязі забезпечило своїх споживачів сталими послугами з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води та розпочало роботи з підготовки до опалювального сезону 2023 – 2024 рр.

Макс Мельник

10 квітня, 2023