За один день в Росії померли два генерали. Як виникли проблеми зі здоровям?

Новини Вінниці / За один день в Росії померли два генерали. Як виникли проблеми зі здоровям?

Російська армія створила десятки генералів. Однак лише два-три десятки з них є у числі максимально наближених до Кремля чи Генштабу. І два з них померли в один день – 16 серпня - хоча і за різних обставин

Генерал Жидко лише минулого року командував окупаційними військами. Так, його усунули від прийняття «доленосних рішень», після невдач в Україні повернули на Далекий Схід, де він захворів, а лікуватися повернувся до Москви.

У 2016 році Геннадій Жидко обіймав посаду начальника штабу угрупування ЗС РФ у Сирії, у 2018 році був призначений командувачем військ Східного військового округу, у 2021 році отримав посаду заступника міністра оборони РФ - начальника Головного військово-політичного управління ЗС РФ, у 2022 році він знову став командувачем військ Східного округу та змінив у травні 2022-го Дворнікова у керівництві окупаційною армією. За кілька місяців его перевели «у резерв» - до Хабаровська. А далі у 57-річному віці людина почала хворіти, і медики не врятували.

Жодної конспірології. Факти з відкритих джерел.

Російський паблік «ВЧК-ОГПУ» повідомив подробиці дивної смерті іншого генерала ФСО, екскерівника Північно-Кавказького підрозділу служби, керівника охорони будівлі палацу Путіна в Геленджику Геннадія Лопирьова.

Спочатку його засудили за хабар. За інформацією ресурсу, опальний генерал у колонії не працював і готувався на УДЗ, оскільки нещодавно підійшов термін подачі. При цьому у питаннях здоров'я 69-річний Лопарєв ні на що не скаржився, і у нього було діагностовано лише аритмію. Він щодня проходив по 15 кілометрів та регулярно робив гімнастику.

«У понеділок Геннадій Лопирьов ні з того ні з сього звернувся до медсанчастини - він не міг дихати і був сиплий голос (Навальний описував такі симптоми, коли його намагалися отруїти). Стан погіршувався і ув'язненого вивезли спецетапом до Скопіного. Місцеві лікарі не змогли поставити діагноз та перевезли підконвойного пацієнта до Рязанської обласної лікарні, де йому поставили несподіваний діагноз лейкоз та ввечері перевели до реанімації, де він помер», - пише паблік.

У «ВЧК-ОГПУ» додають, що дивно, що таку серйозну хворобу не було виявлено раніше і хворий так раптово помер, оскільки при госпіталізації всі показники Геннадія Лопирьова були в нормі: йому робили ЕКГ та КТ.

Конспірологію не згадуємо.

Олег Верлан

17 серпня, 2023