За кілька годин на Херсонщині звільнили чотири села: Верещук пояснила італійцям, чому війну не зупинити політикам

Новини Вінниці / За кілька годин на Херсонщині звільнили чотири села: Верещук пояснила італійцям, чому війну не зупинити політикам

На жаль, в Європі, як і в інших куточках світу досі вважають, що мають бути політичні шляхи розв’язання «української кризи». Саме тому навіть американці хотіли, аби на Банковій не висловлювались категорично проти переговорів з Кремлем. Утім, хибне бачення за кордоном існує, адже у більшості країн бачать лише підвищення цін, а не нищення українців. Віце-прем’єр-міністерка Ірина Верещук була змушена публічно відповідати начальнику штабу Італії адміралу Джузеппе Каво Драгоне, чому не є актуальним зараз сідати за стіл переговорів з росіянами.

Збройні сили України продовжують контрнаступальну операцію у Херсонській області. Захисники країни поступово звільняють населені пункти регіону від російських загарбників.

В інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera  віце-прем'єр-міністерка – міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пояснила, результат війни вирішується виключно на полі битви.

«Я - міністр, який відповідає за території, захоплені росіянами, і звільнені, займаюся ними щодня: ми наступаємо. За останні кілька годин ми звільнили щонайменше чотири села на Херсонщині», – сказала Верещук.

На заяву Драгоне, який вважає, що військовим шляхом протистояння РФ та України неможливо завершити, Верещук відповіла, що політичне рішення зараз не можливе.

«Драгоні хочу сказати, що політичне рішення поки неможливе, є лише поле битви. Сила зброї замінює дипломатію, бо це єдина мова, яку готові зрозуміти Путін і Кремль. Зміна темпу може відбутися лише тоді, коли Росія залишить землі, на які вона вторглася», – зазначила віце-прем'єрка.

Олег Верлан

6 листопада, 2022