За допомогою дрона прикордонники Вінниччини засікли ухилянта, який намагався потрапити до Молдови

Новини Вінниці / За допомогою дрона прикордонники Вінниччини засікли ухилянта, який намагався потрапити до Молдови

Прикордонники Могилів-Подільського загону за допомогою дрона виявили двох чоловіків, які намагались потрапити до сусідньої держави поза офіційними КПП. Якщо один з них – місцевий пенсіонер, якому зручно до «ПМР» ходити полями, то інший – мешканець Донеччини, який планував вплав здолати Дністер за несприятливої погоди.

Про це повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін.

Першим виявився 64-річний громадянин України, мешканець прикордоння. Як з’ясували вартові кордону, чоловік не хотів долати далеку відстань до пункту пропуску, тому зважився на мандрівку у незаконний спосіб. Іншого виявили під час підготовки до незаконного перетину кордону на березі річки Дністер.

«44-річний громадянин України, мешканець Донеччини, планував дістатись до суміжної країни вплав, але на заваді ризикованої для життя подорожі стала пильність прикордонників», - йдеться у повідомленні.

На порушників складено протоколи про вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Макс Мельник

21 листопада, 2023