З Вінниці та інших українських міст до Москви здійснюються регулярні пасажирські перевезення

Новини Вінниці / З Вінниці та інших українських міст до Москви здійснюються регулярні пасажирські перевезення

Попри повномасштабну російсько-українську війну дістатися з Вінниці чи будь-якого іншого великого українського міста до Москви, виявляється, не складно. Не на перекладних чи з пересадкою. У соцмережах рекламують прямі рейси. Якщо їхати лише «по землі», то до російської столиці довезуть протягом трьох діб.

Перевізник запевнив NaПарижі, що рейси легальні. У мікроавтобус беруть до 8 пасажирів. Рушають як з РФ, так і з України кожні три дні. Рейси не відміняють. Бажаючих їхати як в один бік, так і в інший достатньо.

Вартість мандрівки з Вінниці до Москви 3300 євро. Знижки передбачені для дітей до 10 років. У зворотньому шляху ціні такі ж.

Схема перевезення настільки опрацьована, що пасажирам навіть можуть обрати два варіанти перевезень. Довший – лише автомобільним транспортом – через Польщу, Литву та Латвію, де перетинається російський кордон. Він займає до 3 діб. Якщо хочеться швидше, то з Польщі довозять до білоруської столиці, а з Мінську літаком до Москви. Такий шлях вкладається у дві доби.

Перевізник пояснив, що на українському кордоні чоловіки-пасажири самі відповідають за вільний перетин, адже мають попіклуватися заздалегідь про відповідні документи. Якщо у військовозобов’язаних їх немає, то можуть як посередники звести з тими, хто оформить «папери», але «дорого» - послуга коштуватиме понад $5 тис.

Отже війна війною, а перевізницький бізнес, як і до лютого 2022-го, коли з Хмільника та Вінниці курсували автобуси до Москви, налагоджено.   

Олег Верлан

28 серпня, 2023