З Вінниці до Херсонщини привезли човни, мотопомпи та обігрівачі

Новини Вінниці / З Вінниці до Херсонщини привезли човни, мотопомпи та обігрівачі

Районам Херсонщині, які постраждала від підтоплень внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС, з Вінницької області вже доставили першу допомогу.

Про це повідомив Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА.

«Це найнеобхідніший вантаж на цей момент для ліквідації наслідків підтоплення:

  • надувні човни «КОЛІБРІ» та обладнання до них;
  • човни гребні Ладья та комплекти насосів ножних;
  • підвісні мотори для човнів;
  • бензинові мотопомпи для забрудненої та чистої води;
  • мотопомпи для хімікатів;
  • газові та електричні обігрівачі;
  • заброди ПВХ та рибацькі напівкомбінезони.

Постійно на зв’язку з нашими колегами з Херсонської обласної військової адміністрації та Херсонської міської військової адміністрації», - зазначив він.

Мотопомпи, надувні човни, мотори до них, спецодяг, тепловентилятори, продукти харчування і питну бутильовану воду вантажать до фур, які одразу їдуть з Вінниці у постраждалі райони. Саме їх першочергово надає Вінницька громада.

«Ці човни відрізняються. Є човни на дві особи, є - на чотири. За допомогою них можна було проводити евакуацію. Плануємо відправити дві фури - одна фура буде запакована товарами і продуктами харчування, інша - повністю буде запакована питною бутильованою водою. Плануємо відправляти ще додаткові фури протягом трьох-чотирьох днів, це буде не один десяток фур. Вінницька міська територіальна громада планує активно допомагати Херсонщині», - зазначив заступник директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Костянтин Кирилюк.

Товарами першої необхідності для життя та ліквідації наслідків підтоплення допомагає Херсонській області та місту Херсон Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.

Олеся Рудницька

7 червня, 2023