З Вінниччини примусово депортували до Молдови засудженого за вбивство

Новини Вінниці / З Вінниччини примусово депортували до Молдови засудженого за вбивство

За клопотанням міграційної поліції у Вінницькій області раніше судимого іноземця примусово повернули на батьківщину – до Молдови.

Про це повідомляє поліція Вінницької області.

«Громадянин Республіки Молдови відбував покарання у виправній колонії на Вінниччині за вчинення особливо тяжкого злочину. Щоб запобігти повторному скоєнню ним будь-яких правопорушень, поліцейські ініціювали примусове повернення іноземця до країни походження із забороною в’їзду на територію України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2015 році Біляївський районний суд Одеської області визнав іноземця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство) та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що 28 червня в іноземця закінчився строк відбування покарання і його було звільнено. Зважаючи на те, що чоловік міг залишитися і нелегально перебувати в Україні, а також нести загрозу громадському порядку, здоров’ю та законним інтересам наших співвітчизників, поліцейські направили до Управління Державної міграційної служби в Вінницькій області обґрунтоване звернення щодо примусового повернення іноземця до країни походження з подальшою забороною в’їзду на територію нашої держави.

У подальшому працівники міграційної поліції спільно з міграційною службою виконали рішення щодо примусового повернення 45–річного іноземця та передали його прикордонникам. На даний час приймається рішення про заборону щодо подальшого в'їзду чоловіка в Україну.

Також громадянина Молдови притягнено до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України). Накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень.

Макс Мельник

29 червня, 2023