З румунського міста Сучава Вінниці передали вантаж з медикаментами

Новини Вінниці / З румунського міста Сучава Вінниці передали вантаж з медикаментами

Сьогодні, 2 березня, до Вінниці прибула тонна медикаментів з румунського міста Сучави. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Люди зорганізувалися на базі місцевої клініки Clinica Veterinară Scooby Vet Suceava з ініціативи Gabriel Gaspar. Зібрали знеболюючі, антибіотики та інші фармацевтичні препарати першої необхідності. Формувати вантаж медикам допомагали і місцеві мешканці. Це тільки перша партія допомоги, запевняє громада Сучави», - каже С.Моргунов.

За його словами, фуру наразі вже розвантажують волонтери та сортують за потребами закладів.

«Також до нас звертаються чимало міст з Італії, США, Іспанії, Португалії, Молдови, Німеччини, Нової Зеландії. Підтримують пожертвами на рахунки благодійного фонду «Подільська громада» та збирають потрібні ліки за переліком. Українці згуртовані. І гуртують весь світ», - зазначає мер.

Вчора, 1 березня, до Вінниці доставили гуманітарний вантаж з Польщі. У пакунках - ліки та необхідні витратні матеріали медичного призначення. Волонтери розподіляють їх по лікарнях міста. Вінницький міський голова Сергій Моргунов подякував партнерам за допомогу.

«Наші друзі з польських міст Тарнува та Радома відправили вантажівку з ліками та медзасобами. Бинти, джгути, шприци, еластичні пов’язки, дезрозчини для обробки ран, знеболюючі, жарознижуючі, антибіотики, дитячі ліки тощо. Польща відгукнулась першою. Очікуємо також поставок з нашого міста-побратима Кельце. Розмовляв також з мером литовського Паневежиса - теж готують вантажі. Нам потрібні медикаменти, бронежилети, каски. На нас вийшли громади США, Канади, Франції, Швейцарії, міста Бірмінгем (США), Діжон, Цюрих. Весь демократичний світ через муніципалітети і бізнес підтримують нас не лише словом, а і ділом. Дякую, друзі! Пишаюся і нашими вінничанами, які активні і згуртовані, як ніколи. Все - для оборони, все - для захисту міста і України! Слава Україні!», - зазначає Сергій Моргунов.

Допомогу з Польщі доставили у волонтерський центр.

Олеся Рудницька

2 березня, 2022