З початку весняного призову у РФ знову почали палити військкомати

Новини Вінниці / З початку весняного призову у РФ знову почали палити військкомати

На початку березня у Луховицях Московської області противник війни з Україною підпалив військкомат та зняв відповідне відео. Менш пафосно почали діяти в інших регіонах. Оскільки у РФ розпочався весняний призов, а строковиків посилають гинути, згорів у Мордовії.

Різні джерела повідомляють, що минулої ночі невідомі підпалили військкомат із даними призовників. У військкоматі Зубово-Полянського та Торбеївського районів спалахнули кімнати з комп'ютерами та паперовим архівом. Пізніше на території військкомату знайшли чотири пляшки із коктейлями Молотова.

Це не єдиний випадок навмисного підпалу після початку війни. Можна передбачити, що паліїв побільшає. Опитування серед росіян показують схвальну оцінку дій Путіна переважно у віковій категорії 60+, а от молодь переважно чудово розуміють, що їх посилають вмирати за незрозумілі цілі, а війну називають війною.  

Нещодавно стало відомо, що попри відповідний штамп у військовому квитку та погрози рідним близько 100 солдатів з Мурманської області стали «відмовниками». Особовий склад 200-ї окремої мотострілецької бригади у Печензі Мурманської області після виконання бойових завдань на території України більше не бажає брати участь у бойових діях. Солдати саме цієї частини в боях в Україні зазнали значних втрат: із 648 військовослужбовців загинули 645. Залишилося в живих лише троє, двоє з них поранені. Тому «рештки» частині, яку вирішили направити на підсилення вчинили бунт.

За даними групи CIT, відмовників у російській армії близько 10 тисяч. Це близько 20-40% тих, хто побував у Київській, Чернігівській та Сумській областях і відмовляються повертатися. Нестачу живої сили у РФ поповнюють тотальною примусовою мобілізацією населення окупованих територій не тільки Донецької та Луганської областей, де чоловіків практично не залишилось, а й Харківщини (в районі Ізюму) та Запоріжжя.