З паралельної реальності: в Росії вигадали власну «Велику вісімку»

Новини Вінниці / З паралельної реальності: в Росії вигадали власну «Велику вісімку»

Російські політики відомі тим, що постійно вигадують нісенітниці «для внутрішнього ринку», іноді залучаючи в якості «персонажів» інші країни, де відверто дивуються таким фантазіям. Приміром, глава Держдуми В'ячеслав Володін «створив» нові «Велику вісімку», альтернативну. Але, здається, нікого не попередив.

«Економіка США, Японії, Німеччини, Британії, Франції, Італії, Канади продовжує тріщати під навантаженням санкцій, введених проти Росії. Розрив Вашингтоном та його союзниками існуючих економічних відносин призвів до формування нових точок зростання у світі.

Група восьми країн, що не беруть участь у санкційних війнах, — Китай, Індія, Росія, Індонезія, Бразилія, Мексика, Іран, Туреччина — за показником ВВП за ПКС випереджає на 24,4% стару групу», - нібито навіть серйозно заявив російський політик.

Варто нагадати, що Пекін дуже обережно ставиться до відносин з РФ, аби не потрапити під санкції, адже товарообіг з ЄС значно більший. Анкара на фоні серйозних економічних проблем змушена грати у власну гру та лише використовувати Москву.

Більш того, крім підсанкційного Ірану ніхто не піде на економічні союзи з Росією.

Олег Верлан

11 червня, 2022