З колонії «продавав» автопричепи: на Вінниччині викрили шахрая, який за ґратами налагодив прибутковий бізнес

Новини Вінниці / З колонії «продавав» автопричепи: на Вінниччині викрили шахрая, який за ґратами налагодив прибутковий бізнес

Використовуючи одну з онлайн платформ оголошень, 41-річний засуджений за майнові злочини, уродженець Вінницької області, доволі успішно зі стін Ладижинської колонії заробляв на шахрайстві. Ба більше, він «спеціалізувався» виключно на «продажу» автомобільних причепів за привабливими цінами. Серед його жертв – ошукані жителі Житомирської, Київської та Рівненської областей.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, ув’язнений розміщував оголошення про продаж неіснуючих причепів. Спілкуючись з потенційними покупцями, він просив надіслати йому завдаток, на що потерпілі погоджувались. Отримавши на вказані ним карткові рахунки кошти, шахрай переставав виходити на зв’язок з клієнтами. Суми грошей, які перераховували потерпіл,і були різними.

Наразі слідством задокументовано ряд злочинних епізодів, за якими правопорушнику повідомлено про підозру по ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідчі дії тривають. Поліцейські встановлюють інших осіб, які могли б постраждати від дій шахрая.

Оперативний супровід розслідування здійснюють працівники Управління карного розшуку обласного главку поліції, Відділу протидії кіберзлочинам, Відділу оперативно-розшукової роботи Центрально-західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та оперативного відділу державної установи «Ладижинська виправна колонія» за процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури.

Макс Мельник

21 червня, 2023