З Ізюму поспіхом «евакуюються» залишки окупаційних військ

Новини Вінниці / З Ізюму поспіхом «евакуюються» залишки окупаційних військ

За неофіційною інформацію з російських телеграм-каналів, які останнім часом перетворились на постачальників відомостей про «негативний наступ» окупантів, загарбники відходять з Ізюму на Харківщині по трасі під обстрілами українських військових. Тобто тікають. І це зазначають саме росіяни.

Тікають на схід до тимчасово окупованої Луганщини колонами.

Нагадаємо, з березня російські окупанти просувались у напрямку Ізюму, обстрілюючи місто. Кількісна перевага російських окупантів та віроломство місцевих зрадників привели до встановлення 1 квітня 2022 року тимчасового контролю ворога над райцентром.

Також слід згадати, що саме під Ізюмом місцеві мешканці нагодували загарбників отруєними пиріжками, внаслідок чого з 3-ї мотострілецької дивізії дві особи загинули одразу, а ще 28 потрапили до реанімації. Також повідомлялося, що ще близько 500 військовослужбовців дивізії потрапили до лікарень через важке отруєння алкоголем невідомого походження.

Під час облоги та штурму міста значна його частина росіянами була знищена. Зазначалось, що неушкодженими залишилось до 15% будівель.

Що відбувається у місті зараз, поки складно визначити. Якщо тікають – то логічно. Доля колишнього охоронника Ощадбанку Соколова, який за часи окупації став місцевим гауляйтером, наразі не відома.

Олег Верлан

10 вересня, 2022