Якою буде весна? Головний синоптик Вінниччині Юрій Власов поділився прогнозом

Новини Вінниці / Якою буде весна? Головний синоптик Вінниччині Юрій Власов поділився прогнозом

Нині можна з цілковитою впевненістю казати, що найгірші очікування про «люту зиму» та «холод без опалення» не справдилися. Як і прогнозували синоптики, зима була теплою, а у січні реєструвались температурні рекорди. Чого очікувати вінничанам у весняний період?

За словами начальника Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрія Власова, початок календарної весни ще схожий на зимовий сезон.

«Температурний режим у період 2-7 березня: вночі від’ємний від 2 до 7° морозу, вдень – від 1 до 6° тепла. В цілому березень очікується досить теплим. Середньомісячна температура буде 3-5° тепла, що вище кліматичної норми на 2°. Опади впродовж місяця випадатимуть в виді снігу, мокрого снігу і дощу в межах кліматичної норми 25-40 мм», - розповів Юрій Миколайович.

А от квітень обіцяє бути в межах кліматичної норми. Середньомісячна температура повітря передбачається у межах 8,2-10,2° тепла. Кількість опадів протягом місця обмежиться 34-49 мм. Це теж в межах кліматичної норми.

«Травень на Вінниччині порадує теплою, але дощовою погодою. Середньомісячна температура повітря становить 14,8-16,8° тепла, що на 1° вище кліматичної норми, кількість опадів за місяць 80-100 мм, що значно вище норми», - зазначив головний синоптик області.

Олеся Рудницька

2 березня, 2023