Які земельні ділянки у Вінниці планують виставити на аукціон?

Новини Вінниці / Які земельні ділянки у Вінниці планують виставити на аукціон?

Знайти вільні земельні ділянки, що є комунальною власністю, у Вінниці непросто. Чи не кожен клаптик землі в місті комусь належить. Утім, аби наповнити міську скарбницю, чиновники мерії Вінниці відшукали ще вісім земельних ділянок, які планують виставити на аукціон. Найбільша з них має площу 25 гектарів й знаходиться на вул. Немирівське шосе.

Аби наповнити міську скарбницю чиновники мерії Вінниці відшукали ще вісім земельних ділянок, які планують виставити на аукціон. Найбільша з них має площу 25 гектарів й знаходиться на вул. Немирівське шосе. Використовувати її можна для виробничих потреб.

До речі, загалом нині у сформованому мерією переліку – понад 60 вільних земельних ділянок, які є комунальною власністю. Охочі матимуть можливість придбати їх через аукціонні торги. 

З переліком ділянок, що планують продати, можна ознайомитися ось ТУТ.

«Нормами Земельного кодексу України визначено, що продаж земельних ділянок комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах. Земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, (оренди) з учасником (переможцем) земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку в ході проведення торгів», – зазначається на сайті міськради.


 

Юрій Ярмощук

31 жовтня, 2018