Які предмети ЗНО найпопулярніші цьоріч серед вінничан?

Новини Вінниці / Які предмети ЗНО найпопулярніші цьоріч серед вінничан?

На Вінниччині понад 14,5 тисяч абітурієнтів складатимуть цьогоріч ЗНО. Із них 14 осіб, які потребують особливих умов для проходження незалежного тестування. Зокрема аудиторії для для виконання сертифікаційної роботи, мають розташовуватися на першому поверсі, а у будівлі, де розміщується пункт оцінювання, повинні бути зовнішні сходи і пандуси, а також має бути забезпечено медичний супровід.

На Вінниччині понад 14,5 тисяч абітурієнтів складатимуть цьогоріч ЗНО. Із них 14 осіб, які потребують особливих умов для проходження незалежного тестування. Зокрема аудиторії для для виконання сертифікаційної роботи, мають розташовуватися на першому поверсі, а у будівлі, де розміщується пункт оцінювання, повинні бути зовнішні сходи і пандуси, а також має бути забезпечено медичний супровід. Таким особливим учасникам тестування надається до 30 хвилин додаткового часу для роботи. Про це під час прес-конференції розповів директор вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко.

За його словами, найбільш масовим предметом, які обрали вінничани є українська мова та література. Він є обов'язковим для всіх учасників ЗНО. Цьогоріч на мову зареєструвалося 14580 осіб.

На другому місці – історія України. Тестування з цього предмету планують проходити 6691 випускник. На третьому – математика – 4505 вінничан планують складати тести з цього предмету. Варто наголосити, що кожен учасник ЗНО має обрати другим обов'язковим предметом або математику, або історію України. Далі – за бажанням.

Так, географію обрали 3767 абітурієнтів, біологію - 3236 вінничанина, англійську мову – 3089 осіб.

Найменш затребуваною серед вінницьких випускників є німецька мова – 52 абітурієнти, лише два випускника обрали іспанську мову і один – французьку.

До речі, цьогоріч для проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Вінниччині сформовано мережу з 59 пунктів. Зокрема 45 із них діятиме на базі шкіл, а 17 – у навчальних закладах вищої та професійно-технічної освіти.