Як у Вінниці за півціни придбати вакцину від грипу?

Новини Вінниці / Як у Вінниці за півціни придбати вакцину від грипу?

У Вінниці зростає кількість тих, хто купує вакцину від грипу, аби не захворіти й убезпечити себе від важких наслідків, що може викликати ця недуга.

У Вінниці зростає кількість тих, хто купує вакцину від грипу, аби не захворіти й убезпечити себе від важких наслідків, що може викликати ця недуга. Як зауважив на своїй сторінці у Facebook мер нашого міста Сергій Моргунов, у 2015 році щеплення від грипу зробили лише 400 вінничан, то в 2017 – понад 5 тисяч.

Як зазначають у мерії, придбати вакцину від грипу вінничани можуть за півціни, а діти з інвалідністю та позбавлені батьківського піклування – отримати її безкоштовно. Завдяки тому, що в місті діє муніципальна програма «Стоп-грип».

Як придбати вакцину від грипу за півціни? Насамперед слід звернутися до лікаря. 

«Усі, хто хоче вакцинуватися, мають звернутися до Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Перед вакцинацією лікар здійснює огляд пацієнта і визначає, чи немає протипоказань для цієї процедури. Далі буде виписаний рецепт, з яким пацієнт йде до найближчого аптечного пункту і сплачує вказану вартість. З чеком повертається до лікаря і робить щеплення», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Як повідомляв NaПарижі, під час епідемічного сезону 2018-2019 років циркулюватимуть три штами вірусу грипу: 2 штами типу А (Мічиган та Сингапур) і один типу В (Колорадо).

До речі, у вінницьких лікувально-профілактичних закладах можна зробити тест, результат якого покаже, чи хворіє людина на грип. Це надзвичайно важливо, оскільки допоможе лікарю призначити ефективний курс лікування.
 

Юрій Ярмощук

24 жовтня, 2018