Як на Вінниччині відзначатимуть День пам’яті та примирення?

Новини Вінниці / Як на Вінниччині відзначатимуть День пам’яті та примирення?

З нагоди Дня пам'яті та примирення й 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Вінниччині відбудеться низка заходів. Традиційно, на Європейській площі Вінниці відбудеться мітинг-реквієм та покладання квітів та вінків до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні й воїнам АТО.

З нагоди Дня пам'яті та примирення й 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Вінниччині відбудеться низка заходів. Традиційно, на Європейській площі Вінниці відбудеться мітинг-реквієм та покладання квітів та вінків до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні й воїнам АТО. Відбудеться й акція «Перша хвилина миру».

Як і в минулі роки, очільники області й Вінниці зустрічатимуться з ветеранами Другої світової війни та учасниками АТО, зокрема, відвідають обласний клінічний шпиталь ветеранів війни. Нашим героям вони вручатимуть квіти, грамоти, подарунки.
Про це повідомила прес-служба Вінницької ОДА.

У обласному центрі й інших містах області влаштовуватимуть пам'ятні зустрічі та патріотичні концерти.

Нагадаємо, що наприкінці березня 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про встановлення в Україні Дня пам'яті та примирення, який відзначається 8 травня. Цього дня вшановується подвиг нашого народу та його великий внесок у перемогу над нацизмом.
 

Юрій Ярмощук

25 квітня, 2018