Як діти збирали на «Баггі» для воїнів. На Вінниччині відбувся масштабний волонтерсько-рибальський фестиваль

Новини Вінниці / Як діти збирали на «Баггі» для воїнів. На Вінниччині відбувся масштабний волонтерсько-рибальський фестиваль

Юні рибалки віком від трьох до 16 років змагалися у вправності та паралельно збирали кошти на закупівлю автомобіля спецпризначення «Баггі» для наших воїнів-захисників.

Про це повідомляє «Еко-Інформ».

«Ми вирішили організувати чемпіонат зі спортивної риболовлі на поплавок серед дітей під назвою «Переможна Хвиля». Поєднати свято гарного відпочинку та азарту з волонтерською допомогою нашим Героям та Героїням. Чемпіонат провели на озері «Цукерня» у Якушинецькій територіальній громаді, неподалік Вінниці», - зазначили організатори - представники вінницького осередку Всеукраїнського громадського об’єднання «Мисливці, Риболови та Біозахисники» Віталій Яринчак, Микола Янковський та Валерій Дудар.

Водойма славиться рибою. Її часто використовують для таких заходів

«І ми щиро вдячні за допомогу всім нашим друзям-співорганізаторам – Денису Добровольському, Олені Гуменчук-Мед, Юрію Краківському, Андрію Гижку та усім-усім-усім, – розповіли організатори. – Участь у змаганнях взяли близько 70 дітей. Це хлопчики й дівчатка з Вінницької, Якушинецької громади, інших громад області. Були й діти внутрішньо переміщених осіб з Маріуполя. Були й сини та доньки наших мисливців, рибалок, словом – усі, хто забажав взяти участь у святі».

А поки одна частина юних глядачів та рибалок слідкувала за поплавцем, інші діти тішились смачною піцою та юшкою, залюбки каталися на автівках-«баггі» та квадроциклах уздовж берегів озера. Тим часом тривав благодійний аукціон, що поставив собі за мету зібрати кошти на придбання автомобіля спецпризначення українським військовим.

І навіть холодна, зовсім не травнева погода не зіпсувала святковий настрій юним рибалкам, їхнім батькам та усім відвідувачам свята.

Найвправнішим юним рибалкою виявився Дмитро Майданюк, друге місце посів Назар Ковальчук, третє – Данило Селезньов. Неабияк потішив наш давній друг-«МРБівець», захисник України Роман Сєдов, який саме перебував у відпустці й приїхав на змагання зі своїм сином. До речі, саме син Романа витягнув добрячого коропця вагою у понад 1,6 кілограма. Ще один наш товариш – нині теж захисник України Євген, рибалив із доньками. До речі, жоден з учасників свята не лишився без призів та приємних подарунків від наших спонсорів та меценатів.

Ну, а найголовнішим подарунком до свята стали зібрані благодійні 32 400 гривень на спеціальний автомобіль. І вже скоро наші воїни матимуть ще один транспортний засіб, аби ще краще та ефективніше чистити нашу землю від російського мотлоху. А наша спільнота та всі небайдужі наші друзі та колеги готуватимуть нові приємні та позитивні конкурси й благодійні акції.