Виставка «Сильні духом. Мами» експонується в одному з музеїв Вінниччині

Новини Вінниці / Виставка «Сильні духом. Мами» експонується в одному з музеїв Вінниччині

У музеї історії  міста Козятин, що у Вінницькій області,  відкрили виставку, присвячену матерям вояків, загиблих на Донбасі. Унікальна експозицію «Сильні духом. Мами», відкрита на Вінниччині, представляє собою світлини 12 жінок, які втратили своїх синів на Донбасі.

У музеї історії міста Козятин, що у Вінницькій області, відкрили виставку, присвячену матерям вояків, загиблих на Донбасі. Унікальна експозицію «Сильні духом. Мами», відкрита на Вінниччині. Вона представляє собою світлини 12 жінок, які втратили своїх синів на Донбасі.

Про це йдеться на сайті Козятинської міської ради.

Серед учасниць проєкту є і подолянки. Зокрема, жінки, що мешкають у Козятині та Хмільнику.

Інна Наумова з міста Козятин довгий час не знала про долю свого сина Вадима Наумова. Терористи шантажували її, говорили що він в полоні і вимагали викуп. Вадим був снайпером. Загинув 1 вересня 2014-го під час атаки проросійських сил на блокпост. Бойовики прибули на 3 легковиках і 2 автобусах з надписами «Діти». Наумов, що займав пост на висоті, в ході бою був поранений. Певний час доля його була невідома. А 14 жовтня в запорізькому морзі знайшли його ремінь.

Упізнаний за тестом ДНК в грудні 2014-го з військовими почестями боєць був похований у Козятині. Вадиму Наумову присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятин».

Хмільничанка Алла Муравська, яка взяла участь у проєкті, мати загиблого воїна Сергія Муравського. Сергій загинув 13 липня 2014 року. Це сталося під час військової операції, коли бійці з 8-ого полку спецпризначення хотіли прорватися до захопленого аеропорту в Луганську. Сергію було лише 20 років.

Проєкт "Сильні духом. Мами" ініційований Департаментом військового капеланства УГКЦ у рамках проєкту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців, а також за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство». Проєкт має на мети вшанування пам‘яті загиблих воїнів. 

У Козятині виставка триватиме до 15 березня.

Фото з відкритих джерел

Марина Карабай

5 березня, 2020