Висновки третього «Рамштайну»: Україні пообіцяли передати важку зброю

Новини Вінниці / Висновки третього «Рамштайну»: Україні пообіцяли передати важку зброю

Третя зустріч у форматі «Рамштайн», яка відбулась у Брюсселі, показала єдність НАТО і готовність надавати Україні більше не лише оборонної зброї для боротьби за свободу і незалежність. До того ж, до «антиросійського клубу» приєднались Грузія, Молдова та Еквадор.

Про це у Twitter написав міністр оборони України Олексій Резніков.

За підсумками зустрічі буде поставлено більше озброєння Україні. Це 155-мм гармати, HIMARS, Harpoons та інші; вертольоти зі Словаччини; артилерія з Канади, Польщі та Нідерландів; РСЗВ від Німеччини. І дещо ще, повідомив міністр.

«Україна продовжить боротьбу за свободу і незалежність. Наші партнери продовжать підтримувати Україну. НАТО має найбільшу єдність у своїй історії; Україна переможе», - зазначив Резніков.

Раніше американський президент Джо Байден подзвонив Зеленському і оголосив пакет військової допомоги на 1 млрд доларів. Він включає додаткову артилерію, озброєння берегової оборони, боєприпаси для артилерії і передових ракетних систем.

Крім цього, Німеччина пообіцяла надати Україні три РСЗВ Mars (а не чотири), Словаччина - вертольоти Мі-17.

Також Резніков провів зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. На ній сторони обговорили необхідність більшого озброєння для боротьби з Росією.

«У плані російської агресії проти України повідомлення було гучним і чітким: Карфаген буде зруйнований! Нас ніхто не зупинить! У наших руках безпека всього євроатлантичного простору. Ці руки повинні отримати більше важкої зброї», - заявив міністр.

Нагадаємо, перед зустріччю у форматі «Рамштайн» Столтенберг заявив, що Україна має бути готовою до тривалої війни. НАТО планує перевести ЗСУ на користування сучасним озброєнням Альянсу.

Олег Верлан

16 червня, 2022