Вирішальний день для путінського режиму? Бої поблизу Воронежа, танки у Москві, «втрачений» Ростов

Новини Вінниці / Вирішальний день для путінського режиму? Бої поблизу Воронежа, танки у Москві, «втрачений» Ростов

Сьогоднішній день буде визначальним для «заколоту», «бунту» чи початку громадянської війни у Росії. Пригожинські «вагнера» майже контролюють два великі регіони – Ростовську та Воронезьку області, а очільник ПВК оголосив «похід на Москву», у той час як диктатор Путін звернувся до росіян і неперсоніфіковано сказав про те, що не треба підтримувати заколотників.

На ранок 24 червня підконтрольні Пригожину підрозділи контролювали військові об’єкти у Ростові-на-Дону – центрі Південного округу. У Воронезькій області тривають бої між «вагнерівцями» та військами Міноборони РФ. Повідомляється, що ПВК вивела до Росії близько 1700 одиниць техніки та збила «міноборонівські» вертольоти та літак. Підконтрольні Шойгу війська наносять удари по колонам «вагнерівців». Нібито вже навіть була невдала спроба вбити Пригожина.

Події розгортаються доволі швидко. Навіть у Москві кажуть про те, що події ведуть до громадянської війни.

Ранковий виступ Путіна не вразив. «Бункерний» диктатор патетично розповідав про ризики, загрозу від Заходу та закликав не підтримувати заколот. При цьому жодного прізвища заколотників не назвав. Росіяни можуть скласти враження, що «лідер втрачає позиції».

Між тим, міністр оборони Шойгу має довести свою «профпридатність», а керівник Генштабу Герасимов – спроможність нейтралізувати загрозу. Тим більше, що контртерористичні заходи відбуваються вже у Москві та Московській області.

Пригадаємо, все починалось з «Київ за три дні», а тепер у Росії бояться «громадянської війни» та вивели бронетехніку на вулиці своєї столиці.

Фактично, якщо Пригожин утримає зайняті рубежі протягом доби та просунеться далі, це означатиме, що Кремль має йти на поступки, а «Вагнер» переміг у публічній площині. Тоді, влада вимушена буде йти на поступки, аби не втратити політичні позиції. Якщо ж «вагнерівців» розіб’ють, то Путіну збережуть лице, а Шойгу та Герасимов – посади.       

Олег Верлан

24 червня, 2023