Вимагав від підлеглих хабарі: на Вінниччині затримали військового

Новини Вінниці / Вимагав від підлеглих хабарі: на Вінниччині затримали військового

Командир роти з листопада 2022 року систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від підлеглих за надання їм короткострокових звільнень від служби. Затримали посадовця у службовому приміщенні під час передачі грошей.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, за словами начальника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління обласного главку Євгена Кронівця, документували злочинну діяльність чоловіка слідчі за оперативного супроводження співробітників Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Капітана затримали 9 квітня під час одержання другої частини неправомірної вигоди від підлеглого. Під час обшуку у службовому кабінеті останнього поліцейські виявили та вилучили 65 тисяч гривень.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчими розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Такий злочин карається позбавленням волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 241 тис. гривень. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Макс Мельник

12 квітня, 2023