Вимагав майже 1 млн гривень неіснуючого боргу у колишнього військового: силовики затримали вінничанина

Новини Вінниці / Вимагав майже 1 млн гривень неіснуючого боргу у колишнього військового: силовики затримали вінничанина

У Вінниці 10 квітня спецпризначенці КОРДу затримали 38-річного вимагача, відразу після отримання ним частини надуманого боргу у розмір 200 000 гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у лютому за допомогою звернулась 49-річна жителька Жмеринського району. У жінки та її сина вимагали повернути майже мільйон гривень, які 38-річний вінничанин вирішив їм нарахувати, як відсоток за користування взятих у нього раніше коштів.

Намагаючись розібратись у ситуації, із вимагачем неодноразово зустрічався 30-річний син жінки, комісований за станом здоров’я військовослужбовець Збройних сил України, який захищав країну під час нападу Росії. В ході спілкування зловмисник продовжував вимагати повернення боргу, погрожував розправою на сім’єю. Під час однієї із таких зустрічей, зловмисник побив чоловіка.

Задокументували особливо тяжкий злочин слідчі Слідчого управління спільно з працівниками Служби безпеки України за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Затриманому обрано запобіжний захід тримання під вартою без можливості внесення застави. Також йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі встановляються особи, які також могли постраждати від неправомірних дій затриманого.

Новини Вінниці / Вимагав майже 1 млн гривень неіснуючого боргу у колишнього військового: силовики затримали вінничанинаНовини Вінниці / Вимагав майже 1 млн гривень неіснуючого боргу у колишнього військового: силовики затримали вінничанинаНовини Вінниці / Вимагав майже 1 млн гривень неіснуючого боргу у колишнього військового: силовики затримали вінничанинаНовини Вінниці / Вимагав майже 1 млн гривень неіснуючого боргу у колишнього військового: силовики затримали вінничанинаНовини Вінниці / Вимагав майже 1 млн гривень неіснуючого боргу у колишнього військового: силовики затримали вінничанина
Макс Мельник

13 квітня, 2023