Вимагав гроші за групу інвалідності: на Вінниччині затримали керівника відповідної служб

Новини Вінниці / Вимагав гроші за групу інвалідності: на Вінниччині затримали керівника відповідної служб

Обіцяв сприяти в отриманні групи інвалідності… Під час отримання другого «траншу» у розмірі 1000 доларів від колишнього військового правоохоронці Вінниччини викрили та 8 грудня затримали керівника відповідної служби. Загалом посадовець взяв 3 тисячі.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, зловмисник обіцяв «допомогти» отримати групу інвалідності, але не безкоштовно.

«Злочинну діяльність посадовця задокументували слідчі обласного главку спільно з працівниками Управління СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отримана тисяча доларів – це «залишок».  

Як розповів керівник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління обласного главку поліції Євген Кронівець, зловмисник за винагороду у розмірі 3000 доларів обіцяв колишньому військовому позитивно вплинути на одного з членів комісії Вінницького обласного центру медико-соціальної експертизи членів та отримати ним групу інвалідності. Тож 2000 доларів чоловік мав передати одному із членів комісії, а 1000 доларів залишити собі.

Посадовця затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Грошові кошти вилучено.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). За це передбачено позбавлення волі строком до восьми років з конфіскацією майна. Чоловіку повідомлено про підозру.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою можливістю внесення застави 214 000 гривень.

Наразі триває досудове розслідування в ході якого встановлюються особи, які можуть бути причетними злочину.

Слід зауважити, що на подібних хабарях посадовців з МСЕК затримували неодноразово. У більшості випадків справу перекваліфіковували на шахрайство, адже довести змову співробітників комісії вкрай складно. Ба більше, навіть за шахрайство зазвичай не саджали, оскільки провину було складно довести.