Викрали речі, одягнули їх і повернулись за новими: у Вінниці затримали юних крадійок

Новини Вінниці / Викрали речі, одягнули їх і повернулись за новими: у Вінниці затримали юних крадійок

У магазині на проспекті Коцюбинського у Вінниці 3 травня продавчині затримали двох дівчат, які намагались вчинити крадіжку одягу. Подруг спіймали під час спроби зірвати електромагнітні датчики з речей. З’ясувалось, що напередодні юні відвідувачки у такий самий спосіб викрали товар з цієї крамниці. Злодійок видало те, що вдруге повернулися до магазину одягненні в поцуплені речі.

Про це повідомляють у Вінницькому районному управлінні поліції. 

Правопорушницями виявились вінничанки віком 17 та 18 років. Увагу продавчинь, які кілька днів тому помітили нестачу речей, дівчата привернули тим, що прийшли в магазин у викраденому одязі, а також їх впізнали за записами з камер відеонагляду.  

Цього разу, пильно спостерігаючи за відвідувачками, працівниці закладу помітили як ті намагались зняти електромагнітні датчики з обраних речей.

За фактом спроби вчинення крадіжки слідство розпочало кримінальне провадження за ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України (замах на крадіжку). Також правопорушницям доведеться нести відповідальність за вчинену раніше крадіжку. Максимальне покарання, передбачене за такі правопорушення – позбавлення волі терміном до 8 років.

Нагадуємо, за такого роду злочини кримінальна відповідальність настає з 14 років. 

Макс Мельник

4 травня, 2022