Виїхав до рф та виправдовує збройну агресію: 54-річний вінничанин заочно отримав вирок та конфіскацію квартири

Новини Вінниці / Виїхав до рф та виправдовує збройну агресію: 54-річний вінничанин заочно отримав вирок та конфіскацію квартири

Обвинувачений, маючи українське громадянство, обрав для проживання країну-агресорку і здійснював на її користь публічну діяльність.

54-річного вінничанина, який наразі проживає у рф, заочно засуджено за розповсюдження матеріалів з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).  Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений, маючи українське громадянство, обрав для проживання країну-агресорку і здійснював на її користь публічну діяльність.

У російській соцмережі «Одноклассники» під власним іменем він поширював матеріали, спрямовані на дискредитацію української державності та підтримку збройної агресії рф.

Обвинувачений відкрито підтримує ворожий пропагандистський наратив  про поділ території України між росією та Польщею, та вважає правильними дії збройних сил рф в Україні. 

Поширювані чоловіком матеріали експертним висновком визнано протиправними. 

Вінницький міський суд призначив чоловікові покарання - 4 роки позбавлення волі з конфіскацією майна (належної йому квартири у м. Вінниця).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області. Наразі вирок не набрав законної сили.