Видала «націоналістична атрибутика»: ФСБ затримала «неонацистів», які готували замах на пропагандиста Соловйова

Новини Вінниці / Видала «націоналістична атрибутика»: ФСБ затримала «неонацистів», які готували замах на пропагандиста Соловйова

Чергове шоу з участю кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова організувала ФСБ. Російська спецслужба заявила про розкриття замаху на «телеведучого», який знаний через нерухомість в Європі та розповсюдження фейків з екранів росТБ.

Це не жарт. Це все серйозно. Як повідомляє ТАСС, злочин нібито готувався на замовлення СБУ. Затримані, згідно з повідомленням ФСБ, належать до «неонацистської терористичної організації «National Socialism/White Power», яка внесена до списку терористичних та заборонена в Росії. Те, що в Україні ніхто про таку не знає, другорядне…

РИА Новости повідомляє, що у затриманих «вилучили саморобну вибухівку, вісім «коктейлів Молотова», шість пістолетів Макарова, обріз мисливської рушниці, гранату РГД-5, понад тисячу патронів різного калібру, наркотики, підроблені українські паспорти з фотографіями членів групи, атрибутику». І націоналістичну літературу.

Спокійно. Це не жарт. Не 1 квітня. Звісно, складно зрозуміти, чому «фігурантам» дали «коктейлі», адже Соловйов не на танку їздить. І ще вісім пляшок… І тисяча патронів – це теж прикольно. В уяві авторів сценарію мав би бути російський екшн на голлівудський штиб.

Над «розкриттям» цієї «спецоперації» щодо розшуку та затриманню працювали найкращі останкінські сценаристи. Том уу ЗМІ нагадали, раніше Володимир Путін повідомив про припинення діяльності «терористичної групи, яка планувала напад та вбивство одного з відомих російських тележурналістів».

«Звичайно, зараз від цього відхрещуватимуться, але факти і докази незаперечні», - сказав президент РФ, який мабуть і сам повірив в подібну нісенітницю.

Більш того, на думку Путіна, західні країни «перейшли до терору» після того, як «зазнали фіаско» у боротьбі з Росією на інформаційному полі, метою якої було «розколоти Росію, зруйнувати Росію зсередини». Що зруйнувати? Колективний маразм.

У Службі безпеки України заявили, що не мають наміру всерйоз коментувати фантазії російських спецслужб, однак повідомили, що планів щодо вбивства Соловйова не мають.

При цьому в СБУ кажуть, що Соловйов є не громадським діячем, а звичайним пропагандистом та «російським аналогом Геббельса, котрий обов‘язково відповідатиме за свої злочини в міжнародних судах після перемоги України». Тобто він цінний живим.

Олег Верлан

25 квітня, 2022