Вибори президента можуть пройти навесні 2024. Кулеба каже, що Зеленський розглядає таку можливість

Новини Вінниці / Вибори президента можуть пройти навесні 2024. Кулеба каже, що Зеленський розглядає таку можливість

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що президент Володимир Зеленський вивчає можливість проведення виборів весною 2024 року.

Про це очільник МЗС повідомив під час брифінгу, передає Sky News.

«Ми не закриваємо цю сторінку. Президент України розглядає і зважує різні «за» і «проти», — зазначив Кулеба.

Водночас міністр закордонних справ додав, що проведення виборів під час війни з Росією призведе до «безпрецедентних» викликів.

Раніше Зеленський говорив, що б хотів, аби президентські вибори 2024 року відбулися за планом. Однак, з його слів, їхнє проведення в умовах бойових дій складно організувати, і це суперечило б законодавству. До того ж це додаткові кошти з бюджету.

Додамо, Зеленський раніше казав, що прийматиме участь у виборах до закінчення війни. Також про бажання балотуватися заявив колишній радник ОФ Олексій Арестович, який нині перебуває за кордоном.

Більше ніхто з політиків не робив заяв щодо участі у можливих виборах.

Опитування громадян вказують на те, що більшість вважає вибори нині не доречними. Серед політиків після початку війни найбільшою популярністю користується Володимир Зеленський.

До речі, діючий президент нині виступає за війну до перемоги, а Арестович каже, що настав час сісти за стіл переговорів та зупинити бойові дії. Нічого не нагадує? У 2019-му Порошенко виступав з агресивною риторикою, а Зеленський - з «миротворчою» та запевняв, що принесе мир з Росією.

Що відомо про вибори-2024?

Президентські вибори в Україні були заплановані на кінець березня 2024 року. Проте, оскільки в державі діє воєнний стан, проведення волевиявлення заборонено законом.

Олег Верлан

3 листопада, 2023