Вразливим категоріям вінничан компенсують 50% від вартості додаткового джерела безперебійного живлення

Новини Вінниці / Вразливим категоріям вінничан компенсують 50% від вартості додаткового джерела безперебійного живлення

Вінницька міська рада прийняла рішення компенсувати 50% вартості придбання та встановлення додаткового джерела безперебійного живлення (інвертора напруги та акумулятора) для вразливих категорій населення.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті Вінницької міської ради, у бюджеті передбачено кошти на компенсацію 50% вартості додаткового джерела безперебійного живлення, але не більше 40 тисяч гривень. Відшкодування отримають громадяни, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики Вінницької міської ради.

Виплата передбачена одному з членів сім'ї на одне домогосподарство для наступних категорій:

  • Сімей загиблих (померлих) та безвісти зниклих за особливих обставин Захисників і Захисниць України.
  • Осіб, які отримують державну допомогу на дітей одиноким матерям.
  • Осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям та допомогу на дітей з інвалідністю.
  • Осіб, які отримують державну допомогу на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні та онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітей, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органів або паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність.
  • Багатодітних сімей (одному з батьків, які виховують троє і більше дітей).
  • Одиноких пенсіонерів, які перебувають на обліку у Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування та отримують соціальну послугу "Догляд вдома".

Для отримання компенсації частини вартості придбання та встановлення додаткового джерела безперебійного живлення заявник має подати заяву на ім’я міського голови до Управлінь соціального захисту населення (Лівобережне або Правобережне) департаменту соціальної політики міської ради. Заява повинна бути подана за місцем реєстрації заявника.

 

Михайло Білик

19 липня, 2024