Впроваджувати електронні квитки у Вінниці буде компанія з Чехії

Новини Вінниці / Впроваджувати електронні квитки у Вінниці буде компанія з Чехії

Реалізовувати проект «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті м. Вінниця» (АСОП) допомагатиме чеська компанія «Mikroelektronika».

Реалізовувати проект «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті м. Вінниця» (АСОП) буде чеська компанія «Mikroelektronika». Сьогодні її представники підписали відповідний п'ятирічний контракт з комунальним підприємством «Вінницякартксервіс».

Вартість цього проекту – 6,5 млн євро. Попередньо казати, що реалізація проекту коштуватиме 8 мільйонів. Більшу частину місто отримає як позику від Європейського банку розвитку та інвестицій, мільйон євро – доведеться знайти у міській скарбниці.

Саме «Mikroelektronika» перемогла у тендері, який тривав понад рік, запропонувавши найвигідніші умови співпраці. Як стало відомо, ця компанія постачатиме та встановлюватиме необхідне обладнання для «електронного розрахунку» за проїзд у муніципальному транспорті та на зупинках. Після того її фахівці понад три з половиною роки обслуговуватимуть цю систему.

Ця компанія заснована у 1991 році. Її фахівці реалізовували різні проекти у багатьох країнах, зокрема, Великій Британії, Казахстані, Грузії, Швеції та інших.

А вінницьким кондукторам - тим, що ще залишилися - через кілька років доведеться шукати роботу. Пасажири за проїзд розраховуватимуться електронними картками, які до цього потрібно поповнити на ту чи іншу суму.

До речі, е-квітки вже запровадили у Києві та Харкові. У цьому році проект мають почати реалізовувати у Львові та інших містах України.


 

Юрій Ярмощук

10 травня, 2018