Вперше на Вінниччині голова ОДА звітував перед депутатами Студентської ради

Новини Вінниці / Вперше на Вінниччині голова ОДА звітував перед депутатами Студентської ради

У Вінниці в будинку «під куполом» започаткували нову традицію. Тепер голова Вінницької обласної державної адміністрації звітуватиме спочатку перед депутатами Студентської ради Вінниччини, затим перед депкорпусом обласної Ради. Сьогодні, 13 червня, Валерій Коровій вперше на практиці випробував новацію та під час зустрічі із активною молоддю регіону розповів про зміни в області, які відбулися у всіх без виключення сферах.

У Вінниці в будівлі «під куполом» започаткували нову традицію. Тепер голова Вінницької обласної державної адміністрації звітуватиме спочатку перед депутатами Студентської ради Вінниччини, затим перед депкорпусом обласної ради. Сьогодні, 13 червня, Валерій Коровій вперше на практиці випробував новацію та під час зустрічі із активною молоддю регіону розповів про зміни в області, які відбулися у всіх без виключення сферах.

«Студентська рада Вінниччини - це дорадчий орган голови ОДА. Ми ввійдемо в історію, адже сьогодні перший звіт голови облдержадміністрації перед студентами», - зазначив Валерій Коровій.

Валерій Коровій розповідав студентам вінницьких вишів та представникам молодіжних організацій про позитивні зрушення. Приміром, що завдяки започаткованій Урядом децентралізації надходження до ОТГ зросли на понад 43%, до районів на 39%, міст обласного значення на 36,8%. Тепер громади мають ресурс, аби розвивати свої території. Запровадження електронних закупівель PROZORRO дало змогу зекономити обласному та районним бюджетам 125 мільйонів гривень. За словами голови облдержадміністрації, до кінця року на Вінниччині планується створити 6000 нових робочих місць. В область «заходять» нові компанії.

Не оминув увагою керівник ВОДА  і виклики, з якими доводилося справлятися протягом минулого року.

«Хочу бачити у вашій особі помічників і союзників, оскільки нам необхідно рухатись у світ креативних ідей та креативних людей. Усе тільки починається!», - наголосив голова ОДА.

Після звіту студенти та представники молодіжних організацій розпочали із головою ОДА активний діалог, в ході якого піднімали питання, які турбують молодь. Вінничани розповідали Валерію Коровію про свої напрацювання, проекти, як полегшити життя студентам. Зокрема Світлана Ярова запропонувала передбачити кошти для реалізації молодіжних ініціатив в обласних програмах. Приміром, із загального бюджету, який закладений на проекти  та конкурси громадських організацій, до 10% передбачити саме на проекти, які генерує молодь.

 «Я – «за» таке рішення, але потрібно і «добро від депутатського корпусу». Прошу, щоб ви також були активні в процесі розмови з депутатами. Думаю, можна до 10% із суми, яка передбачена на проведення конкурси та стартами направляти на молодіжні ініціативи», - відповів Валерій Коровій.

Запропонували студенти при вишах створювати дитячі кімнати, аби молоді мами, які навчаються на заочній чи індивідуальній формі, приїжджаючи на сесії, не брали з собою бабусь та дідусів.

«Потрібно провести експеримент, чи підтримують молоді мами-студентки таку ініціативу. Я, наприклад, вже можу прогнозувати, де такі проекти підтримають, а де ні. Можна спробувати на базі нашого медичного університету», - сказав Валерій Коровій.

Занепокоєні студенти не лише питаннями, які стосуються молоді, а, наприклад, вирубкою лісу. Учасники зустрічі назвали голові ОДА конкретні факти, райони та населенні пункти.