«Вовина тисяча» для вакцинованих, або як українці потролили ініціативу Зеленського

Новини Вінниці / «Вовина тисяча» для вакцинованих, або як українці потролили ініціативу Зеленського

Президент Володимир Зеленський пообіцяв усім українцям, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу у подарунок 1000 гривень. Їх роздадуть через електронний сервіс державних послуг Дія. Українці з гумором відреагували на обіцянку голови держави. У мережі стали постити різні фотожаби та тролити його ініціативу. Дехто навіть зобразив на тисячній купюрі портрет глави держави замість Володимира Вернадського.

Про подарункову тисячу Зеленський сказав у відеозверненні, записаному 15 листопада. За словами президента, витратити гроші можна буде на купівлю абонементів до спортклубу, відвідування кінотеатрів, музеїв, концертних залів, а також на квитки на транспорт усередині країни.

Програму матеріального заохочення обіцяють запустити з 19 грудня. Цього року на неї виділять 3 мільярди гривень. Ще стільки ж влада має передбачити наступного року.

Це фактично перша програма державного рівня заохочення вакцинації. Раніше влада воліла діяти «методом батога», наприклад, усуваючи від роботи без збереження зарплати нещеплених людей зі списку професій, представникам яких обов'язково потрібно вакцинуватися.

Зважаючи на минуле президента, українці з гумором відреагували на ініціативу.  Володимир Зеленський не має підстав ображатися. Також користувачі зобразили фейкову реакцію лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко: «Володимире Олександровичу, «тисяча» - це моя фішечка».

Нагадаємо, що у 2008 році, коли вона була прем'єр-міністеркою, Кабмін ініціював виплати по тисячі гривень громадянам, які були вкладниками Ощадбанку колишнього СРСР. Тоді це отримало назву «Юлина тисяча».

«Очевидно, Зеленський таки знайшов старий Юлин зошит. А там ще стільки цікавих ідей», – прокоментував ініціативу політтехнолог Тарас Березовець.

Колишній нардеп Борислав Береза зазначив, що ідея непогана, але запізніла. Також він звернув увагу на багато інших нюансів із цією тисячею.

А колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що таку ініціативу він пропонував ще два місяці тому.

Олег Верлан

16 листопада, 2021