Восени на Вінниччині відбудеться перший обласний фестиваль церковної музики «Голоси храмів»

Новини Вінниці / Восени на Вінниччині відбудеться перший обласний фестиваль церковної музики «Голоси храмів»

До 1030-річчя від дня Хрещення Київської Русі на Вінниччині вперше відбудеться обласний фестиваль церковної музики «Голоси храмів». Учасниками фесту стануть хори, які діють при храмах різних конфесій, які діють на теренах області. Про це розповів начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький.

До 1030-річчя від дня Хрещення Київської Русі на Вінниччині вперше відбудеться обласний фестиваль церковної музики «Голоси храмів». Учасниками фесту стануть хори, які діють при храмах різних конфесій з усієї області. Про це розповів начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький.

Фестиваль хорової церковної музики проходитиме протягом жовтня.

«На сьогодні розглядають хорові колективи наших церков різних конфесій. Зокрема учасники фестивалю виступатимуть у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, у соборі «Всіх скорботних радість» УАПЦ, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці УКГЦ, у храмі Святого Духа старообрядової церкви, а також у костелі Капуцинів. Церковні  хорові колективи будуть виконувати духовні твори», - розповів Ігор Салецький.

Раніше NaПарижі повідомляв, що на Вінниччині знімають фільми про старовинні храми та визначних священників.

Довідка: на Вінниччині сьогодні діє 2257 релігійних організацій, 45 конфесій, напрямків і течій. Найпоширенішою є Українська православна церква МП, яка охоплює 1057 релігійних організацій. УПЦ КП має у підпорядкуванні 305 релігійних громад, Українська автокефальна православна церква – 50, до старообрядової церкви відноситься 14 осередків, УГКЦ складається з 22 організації, а Римо-католицька церквою зі 131 осередка.