Володимир Прідолоба: «Протягом півтора місяця передали два спецавтомобілі на Запоріжжя та Донеччину»

Новини Вінниці / Володимир Прідолоба: «Протягом півтора місяця передали два спецавтомобілі на Запоріжжя та Донеччину»

Півтора роки виснажливої боротьби за свободу та незалежність. Попри втому вінничани відчувають, що без надійного тилу перемогу на полі бою не здобути. Тому не лише донатять на ЗСУ, а й особисто збирають кошти, закуповують техніку та паливо для земляків, які боронять Батьківщину. На думку депутата Вінницької облради Володимира Прідолоби, гуртування допомагає купувати вартісні автівки та дрони. Нещодавно він з однодумцями передав по спеціально обладнаному автомобілю бійцям на Запоріжжя та Донеччину. Адже на передовій мобільність рятує життя.

«Ми не повинні забувати, що в країні триває війна, – зазначає Володимир Прідолоба. – Ми об’єдналися і вистояли у перші дні, тижні, місяці… Але маємо продовжувати боротися за Україну».

Він каже, що більшість його знайомих «у тилу» вважає так саме. Тому гуртом збирають кошти, знаходять потрібну військовим техніку та не озираються на посадовців. Звісно, переважно всі допомагають своїм землякам або знайомим, на яких тримається фронт. Завдяки такій допомозі військові відчувають тил.

Протягом півтора місяця у Запоріжжі раніше придбаний та спеціально обладнаний автомобіль Володимир разом з друзями передав односельчанину, майстру ТОВ «Демидівський граніт» Сергію Пугачу, який нині захищає Україну. Інший придбаний автомобіль передали у Лимані земляку, який виконує бойове завдання на Донецькому напрямку.

На запит іншого земляка Олександра Галая придбано інверторний генератор Forte FG2000i потужністю 2 кВт. Для 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка всі гуртом збирали кошти на DJI Mavic 3. Збір закрито. Розвідникам передали квадрокоптер.

За словами Володимира Прідолоби, через розуміння спільної справи активно долучаються до допомоги і підприємства. Приміром, на автівку для Сергія Пугача весь колектив ТОВ «Демидівський граніт» зібрав 50 тисяч гривень, а він додав ще 10 тисяч. Ще 28 тисяч гривень підприємство витратило на придбання 4 спеціальних шин для автівки одного з підрозділів ЗСУ. І таких замовлень щомісяця дуже багато.

Взагалі ТОВ «Демидівський граніт» завжди позиціонувало себе як представник соціально відповідального бізнесу Вінниччини. З початку повномасштабної війни щомісяця до 500 тонн щебеневої продукції безкоштовно надається різним підрозділам сил ТрО для укріплення їх позицій. На разі підприємство передало більше 20000 тонн продукції на загальну суму понад 4 млн гривень. Чи не всі укріплення навколо Вінниці та у місті саме з Демидівського гранітного кар’єру.

«Розумію, що не всі мають змогу постійно фінансово підтримувати наших воїнів. Але переконаний, що кожен українець сьогодні має боротися на власному фронті: освітньому, культурному, інформаційному…, але задля спільної Перемоги», – зауважує Володимир Прідолоба.