Воїн з Вінницької бригади відзначений нагородою від Міністерства оборони України

Новини Вінниці / Воїн з Вінницької бригади відзначений нагородою від Міністерства оборони України

Молодший сержант Василь Артемчук, який відстоює Україну вже з 25 лютого 2022 року, був нагороджений медаллю Міністерства оборони України "Залізний хрест". 

За словами представників Вінницького обласного ТЦК та СП, молодший сержант брав участь у виконанні бойових завдань на територіях Миколаївської, Херсонської та Донецької областей. Він знаходиться у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та активно будує фортифікації на передньому краї національної оборони.

У січні поточного року підрозділ, до якого він входить, виконував фортифікаційні роботи на Авдіївському напрямку. Під час одного з щільних мінометних обстрілів, Василь знищив двох російських окупантів та витягнув із зони ураження пораненого побратима.

Також у січні, на тому ж напрямку, він відбив ворожу спробу захопити укріплення, які він сам вчасно збудував. Внаслідок цього бою було знищено чотирьох військовослужбовців Росії, а укріплення залишилися непошкодженими.

Молодший сержант Артемчук – яскравий приклад мужності та відданості, які виявляють українські воїни на передовій. Його вчинки є великим внеском у захист суверенітету та територіальної цілісності України.

Новини Вінниці / Воїн з Вінницької бригади відзначений нагородою від Міністерства оборони України
Михайло Білик

15 травня, 2024