Воїн з Вінниччини отримав нагрудний знак від Міноборони України

Новини Вінниці / Воїн з Вінниччини отримав нагрудний знак від Міноборони України

Сергій Лановенко, лісівник з Вінниччини, був нагороджений Міністерством оборони України нагрудним знаком «За військову доблесть» за успішне стримування масштабного ворожого наступу.

Сергій Лановенко, майстер лісу Вороновицького лісництва філії «Вінницьке лісове господарство», відомий своєю відданістю справі охорони та збереження лісів. Працює у лісовому господарстві з 1995 року, а зараз у свої 50 років захищає рідну землю від російських загарбників. Лановенко передав любов до лісу своїм дітям, старший син пішов по його стопах і працює помічником лісничого.

Воїн-лісівник став на захист країни у травні 2023 року, пройшов серйозне військове навчання і спочатку служив у морській піхоті. Згодом його перевели у 11-й окремий мотострілецький батальйон 59-ї ОМБР, де він зараз служить стрільцем-санітаром. 

За більш ніж рік служби Сергій Лановенко пройшов через численні випробування, воюючи на Миколаївському та Донецькому напрямках. Під Авдіївкою він отримав тяжке осколкове поранення та контузію, надаючи допомогу пораненому побратиму. Після довгого лікування та реабілітації він знову повернувся на фронт, продовжуючи свою службу з відданістю та мужністю.

Лановенко постійно тримає зв'язок з колегами з лісництва, які переживають за нього та підтримують. Працівники філії та лісництва завжди допомагають і чекають його додому з Перемогою.

За винятковий героїзм та військову справність під час стримування масштабного ворожого наступу Сергій Лановенко отримав нагрудний знак «За військову доблесть» від Міністерства оборони України. Ця нагорода є визнанням його самовідданості та безстрашності у захисті рідної землі.

Михайло Білик

4 липня, 2024