Водій з 3,13 проміле алкоголю на Вінниччині намагався «відкупитися» від поліції

Новини Вінниці / Водій з 3,13 проміле алкоголю на Вінниччині намагався «відкупитися» від поліції

У смт Теплик Гайсинського району за порушення правил дорожнього руху працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили 61-річного киянина, який керував автомобілем ВАЗ-2170. Пенсіонер виявився п’яним і намагався відкупитися від вартових доріг.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, під час спілкування правоохоронці відчули різкий характерний запах від кермувальника. Результати освідування керманича показали наявність у його організмі 3,13 проміле алкоголю. 

Попри неодноразові попередження з боку правоохоронців про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди поліцейським, чоловік продовжував умовляти за 20 000 гривень не притягувати його до відповідальності.

За пропозицію неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України) поліцейські розпочали кримінальне провадження та склали відносно водія протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Триває досудове розслідування.

Макс Мельник

4 серпня, 2023