Вночі росіяни вдарила по Україні дронами, ракетами та «Іскандером-М»

Новини Вінниці / Вночі росіяни вдарила по Україні дронами, ракетами та «Іскандером-М»

Під час нічної атаки по Україні ППО збила 11 російських дронів-камікадзе та дві ракети Х-59. У свою чергу РФ запустила по Україні «Іскандер», 12 БПЛА і п'ять ракет Х-59. Головними цілями ворога були Дніпро, Миргород, Кропивницький та Хмельниччина.

Як повідомляють у Повітряних силах ЗСУ, вночі 16 жовтня російські окупанти атакували Україну з кількох напрямків, застосувавши балістичне озброєння, керовані авіаційні ракети та ударні безпілотники.

«В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 «Shahed-136/131», - йдеться в повідомленні.

Авіаційні ракети атакували північні та східні регіони України, «Шахеди» противник направив у різних напрямках, зокрема на захід.

Як розповів перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, в області активно працювали сили ППО, «руйнувань та постраждалих немає».

На дрони «полювали» у Хмельницькому та Старокостянтинові.  

За словами голови Дніпропетровської ОВ Сергія Лисака, одна ракета у Дніпрі була знищена, а друга потрапила на територію Дніпровського району області.

Двоє дорослих і 10-річна дитина постраждали у Полтавській області у результаті російської атаки.

«Вночі ворог атакував Полтавщину ракетами та БпЛА. У Миргородському районі було чутно звуки вибухів. На щастя, влучань в цивільну чи критичну інфраструктуру немає. Проте уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків», = зазначив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Кіровоградщину ворог вночі атакував дронами та ракетами.

«Всю ніч ворог тероризував Кіровоградщину ракетами і дронами. Працювало ППО. Є збиття, на жаль є й влучання. Одну людину доставлено в лікарню – є влучання, один поранений», - заявив очільник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Він додав, що руйнувань цивільної інфраструктури немає.

Олег Верлан

16 жовтня, 2023