Вночі ППО збила усі 10 дронів та 10 балістичних ракет. Від уламків постраждало понад 50 людей у Києві та Одесі

Новини Вінниці / Вночі ППО збила усі 10 дронів та 10 балістичних ракет. Від уламків постраждало понад 50 людей у Києві та Одесі

У ніч на 13 грудня росіяни атакували балістичними ракетами Київ, а безпілотниками типу «Shahed» - Одещину та Старокостянтинів. Усі повітряні цілі ППО було збито, але через падіння уламків лише у столиці постраждало 53 людини.

Як повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ, дрони ворогом запускались з району Балаклави (окупований Крим).

«Зафіксовано пуски 10 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Усі десять – знищено силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами ППО Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Оперативне командування «Південь» вказує про збиття 9 БпЛА «Shahed-131/136».   

«Під прикриттям густого туману, дрони заходили на удар, як з акваторії Чорного моря, так і з напрямку тимчасово окупованої Херсонщини», - зазначається у повідомленні.

Атака була спрямована по об'єктах цивільної інфраструктури регіону.

«Один із збитих дронів впав на територію комунального авторемонтного підприємства в Одесі, спалахнула пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. 2 цивільних співробітників отримали поранення, вони госпіталізовані, їх стан задовільний. Зруйновано ангар, пошкоджено 11 цивільних автівок, 3 - вигоріли вщент», - пояснюють в ОК «Південь».

В Одеському районі уламками іншого збитого дрону пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури. Люди не постраждали.

Щодо ще одного дрона, то він летів на межі Житомирщини та Вінниччини у напрямку Старокостянтинова Хмельницької області. Про його долю нині детальної інформації немає.  

Рівно о 3-ій годині противник завдав ракетного удару по столиці України.

«Усі десять цілей, що летіли у напрямку міста Київ по балістичній траєкторії, збито зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил. Тип ракет, може бути встановлено лише після вивчення уламків відповідними службами», - зазначають у Повітряних Силах.

Через падіння уламків є значні руйнування в низці районів. Відомо про 53 постраждалих. 20 із них, в тому числі двох дітей, госпіталізували. 33 постраждалим медики надали допомогу на місці. Зокрема, й 6 дітям.

Місцева влада повідомляє про наслідки на лівому березі. Так, у Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено фасад багатоповерхівки, сталося загоряння балкона на 6 поверсі. На момент прибуття пожежних підрозділів у дворі будинку палало 8 автівок.

Загалом було врятовано 17 осіб, з яких 5 людей, які не могли самостійно пересуватися, та 7 дітей. На безпечну відстань евакуйовано 25 осіб.

Також пошкоджень зазнала будівля дитсадочка. Понівечено фасад будівлі, вибиті вікна.

За інформацією поліції, постраждало 34 особи. 15 - госпіталізовано. Попередні діагнози: колото-різані рани та гостра реакція на стрес.

У Дарницькому районі внаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння житлового будинку на площі 400 кв. м. Пожежу ліквідовано. Ще за двома адресами в Деснянському районі було виявлено падіння уламків на відкритій території.

Олег Верлан

13 грудня, 2023