Внаслідок нічної атаки дронів на Хмельниччині поранено 16 людей

Новини Вінниці / Внаслідок нічної атаки дронів на Хмельниччині поранено 16 людей

Вночі 25 жовтня росіяни дронами вчергове атакували Хмельницьку область. Збиті повітряні цілі впали на території об'єкта критичної інфраструктури у Славуті. Поранення отримали 16 людей.

Цієї ночі російські окупанти застосував 11 ударних БпЛА типу «Shahed», які запустили  з Приморсько-Ахтарська, що у Краснодарському краї РФ.

«В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено усі 11 «Shahed-136/131», - повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

До відбиття повітряного нападу залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи. Зокрема ППО працювала в Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях.

Заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що у Шепетівському районі внаслідок збиття російських повітряних цілей відбулось їх падіння на території об'єкта критичної інфраструктури

«Вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби. Станом на тепер за медичною допомогою до лікарні звернулось 16 мешканців з навколишніх будинків з різними тілесними ушкодженнями», - повідомив заступник начальника ОВА.

За інформацією міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, у місті Славута внаслідок падіння уламків БпЛА пошкоджено 11 багатоквартирних та 9 приватних будинків, два навчальні заклади, адмінбудівля, крамниця і автомобілі. 16 людей отримали поранення і звернулися до медиків по допомогу.

Також у містах Славута та Нетішин (де знаходиться Хмельницька АЕС) вибуховою хвилею пошкоджені приміщення пожежно-рятувальних частин та будівля відділу поліції.

Міський голова Славути Василь Сидор повідомив про надання допомоги постраждалим. Зокрема, 25 жовтня, навчальні заклади в місті не працюватимуть.

Олег Верлан

25 жовтня, 2023