Владислав Скальський проінспектував опорну школу, створену на Вінниччині у часи попередників

Новини Вінниці / Владислав Скальський проінспектував опорну школу, створену на Вінниччині у часи попередників

Очільник Вінниччини Владислав Скальський проінспектував першу опорну школу, створену на Вінниччині в рамках реформи децентралізації. Навчальний заклад, який  знаходиться в центрі об‘єднаної територіальної  громади  - Оратові надає освітні послуги, які місцевим так і мешканцям  усіх старостинських округів ОТГ. Школа тут є таким собі освітнім центром - тут діти і навчаються, і відпочивають.

Очільник Вінниччини Владислав Скальський проінспектував першу опорну школу, створену на Вінниччині в рамках реформи децентралізації. Навчальний заклад, який  знаходиться в центрі об‘єднаної територіальної громади - Оратові надає освітні послуги, які місцевим, так і мешканцям усіх старостинських округів ОТГ. Школа тут є таким собі освітнім центром - тут діти і навчаються, і відпочивають.

Зазначимо, що свого часу громада скористалася рекомендаціями щодо конфігурації освітньої мережі в ОТГ Вінницької області, розробленими експертами Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, що був створений за сприяння Програми «U-LEAD з Європою».

Та крім концепції, звичайно, для оновлення навчального закладу знадобились і гроші. Очільник Оратівської ОТГ Ігор Барський влітку минулого року розповів звідки в громаді гроші.

«Загальна вартість проекту з капітального ремонту оратівської школи складає 5 млн грн, з них 3,5 млн грн – кошти ДФРР, та 1,5 млн грн – кошти селищного бюджету. Комісія з відбору рекомендувала наш проект до реалізації та фінансування», - зазначив посадовець.

Кошти ДФРР, тобто 3,5 млн гривень, були виділені урядом Гройсмана. Тоді, прем‘єру закидали, що він робить це «під вибори», нині ж освітяни не переймаються під що саме було виділено кошти, а із задоволенням демонструють оновлену будівлю.

Владислав Скальський теж оцінив оновлений навчальний заклад.

 «Я вражений безпосередньо цим об‘єктом. Тут надзвичайно цікавий ландшафт, а розташування закладу фактично сприяє концентрації усієї освітньої галузі смт. Оратів. Майбутній розвиток цього освітнього закладу, безумовно, необхідно планувати з урахуванням потреб міста і школи в комплексі», - цитує офіційний сайт Вінницької ОДА Владислава Скальського.

Двідково: протягом першого кварталу поточного року у приміщенні початкової школи загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт. Оратів проведено заміну двох вхідних дверей та восьми міжкімнатних, капітально відремонтовано стіни, стелю, підлогу в коридорі та вестибюлі, вимощено тротуарною плиткою подвір’я та доріжки перед приміщенням. Загалом виконано робіт на суму майже 1320,4 тис. грн.

Крім того, аби приміщення початкової школи та прилегла територія набули сучасного привабливого вигляду, всередині та зовні, замовлена, розроблена та виготовлена проєктно-кошторисна документація на будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту, капітальний ремонт та облаштування туалету для дітей з особливими освітніми потребами, капітальний ремонт харчоблоку та облаштування пожежної сигналізації.

І ще зазначимо, що уряди Гончарука та Шмигаля нічого не мають до оновлення закладу. Хоча більшість об'єктів, які будувалися саме за Гройсмана нині посадовці видають, як приклади «Великого будівництва», забуваючи згадати попередників, за часи яких виділялися кошти та відбувалося це будівництво.