Вірменію звинуватили у відкритій підтримці вторгнення в Україну та постачанні РФ літаків. Посольство спростовує факт передачі

Новини Вінниці / Вірменію звинуватили у відкритій підтримці вторгнення в Україну та постачанні РФ літаків. Посольство спростовує факт передачі

Після місяця повномасштабної війни РФ з Україною, азербайджанські війська у Карабасі зайняли певні висоти та два села. Офіційний Єреван звернувся до Москви з проханням не забирати російських «миротворців» з регіону, проте у РФ заявили, що втрати не суттєві…

На фоні загострення конфлікту у Закавказзі,  видання Haber Global повідомляє, що згідно з розвідувальною інформацією, у п'ятницю, 25 березня, з Вірменії вилетіли чотири бойові літаки типу Су-30, які вирушили до Росії «для використання в Україні».

Більше того, спеціально навчені вірменські льотчики вирушили разом із винищувачами російського виробництва. Після цього кроку Вірменію можна вважати повноцінним партнером із окупації України, а також стороною війни.

Як відомо, Вірменія закупила 4 винищувачі Су-30, які були зроблені для конкуренції з винищувачами F-14 та F-15. Постачання перспективного багатоцільового винищувача було здійснено у травні 2020 року.

Водночас посольство Вірменії в Україні заявило, що поширена Haber Global інформація про передачу Вірменією літаків Cу-30 не відповідає дійсності.

У той час у самій Вірменії ширяться панічні настрої та критика у бік Росії. По-перше, вірмени вважають, що ризик повномасштабної війни за Карабах після того, як російський контингент передислоковано ближче до України, занадто високий, а по-друге, Москву звинувачують у тому, що саме вона хоче домовлятись з Баку. Вірменію Росія перетворила на суб’єкта, чим вкрай засмучені в Єревані.  

Саме другий чинник вказує на те, що Росії потрібен черговий «безхребетний» сателіт. Як Білорусь.  

До речі, вірменські Су-30СМ виявились безпорадними у війні з Азербайджаном.

Олег Верлан

28 березня, 2022