Вінницьким поліцейським дали TruCam. Коли інспектори почнуть використовувати пристрій вимірювання швидкості наразі невідомо

Новини Вінниці / Вінницьким поліцейським дали TruCam. Коли інспектори почнуть використовувати пристрій вимірювання швидкості наразі невідомо

Ще з 8 жовтня, у багатьох містах України патрульна поліція почала використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam. Щоправда інспектори Вінниччини тоді радар не отримали, відтак місцеві патрульні не могли перевірити, дотримуються водії швидкісного режиму чи ні. Не можуть фіксувати швидкість вони і зараз, хоча один прилад сертифікований та готовий до використанняу них вже з’явився.

Ще з 8 жовтня у багатьох містах України патрульна поліція почала використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam. Щоправда, інспектори Вінниччини тоді радар не отримали, відтак місцеві патрульні не могли перевірити, дотримуються водії швидкісного режиму чи ні. Не можуть фіксувати швидкість вони і зараз, хоча один прилад сертифікований та готовий до використання прилад у них вже з’явився.

Як розповів NaПарижі начальник управління Патрульної поліції Вінниччини Редван Усеінов, коли TruCam з'явиться на дорогах Вінниччини, наразі невідомо. Більше того, це залежить не від патрульних, а від облавтодору.

«Інспектори можуть використовувати TruCam лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- та відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності у наслідок перевищення швидкості. Поки таких знаків ще не встановлено. Їх ставлять працівники облавтодору», - уточнив Редван Усеінов.

За його словами, в область надійшов лише один TruCam, однак має надійти ще кілька радарів. Їх використовуватимуть, як у місті, так і на трасах міжнародного значення, що пролягають Вінниччиною.

Саша Григоровська

27 листопада, 2018