Вінницький суд відправив під домашній арешт винуватця смертельного ДТП на Вінниччині

Новини Вінниці / Вінницький суд відправив під домашній арешт винуватця смертельного ДТП на Вінниччині

Вінницький міський суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для 21-річного хлопця, який, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, спричинив ДТП із загибеллю 15-річної пасажирки.

21-річного хлопця, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП, Вінницький міський суд відправив під цілодобовий домашній арешт терміном на 60 діб. Про це повідомила пресслужба суду, зазначивши, що запобіжний захід було обрано у межах клопотання обвинувачення відповідно до ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.

Трагедія сталась вночі 24 вересня на Козятинському вантажному переїзді, неподалік села Глухівці Вінницької області. За даними слідства, 21-річний водій, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння та позбавлений права керування транспортним засобом, рухався на автомобілі між населеними пунктами. Ігноруючи світлові та звукові сигнали на залізничному переїзді, він виїхав на колії та зіткнувся з бічною частиною вантажного потягу. Внаслідок аварії неповнолітня пасажирка автомобіля, 15-річна дівчина, загинула на місці від отриманих травм.

Ця жахлива подія сколихнула громадськість, піднявши питання безпеки на дорогах та відповідальності водіїв, особливо тих, хто сідає за кермо в нетверезому стані. На підозрюваного чекає тривалий процес розслідування, протягом якого проводяться слідчі дії. Якщо вину хлопця буде доведено в суді, він може отримати до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що відповідно до Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її провину не буде встановлено обвинувальним вироком суду.

Михайло Білик

27 вересня, 2024