Вінницький планетарій для педагогів організовує день відкритих дверей

Новини Вінниці / Вінницький планетарій для педагогів організовує день відкритих дверей

Сьогодні, 2 жовтня, у Вінницькому планетарію день відкритих дверей. Тут проведуть лекцію «Можливості та ефекти», під час якої відвідувачі дізнаються про рух Сонця протягом року, побачать копію зоряного неба, сонячне та місячне затемнення, та багато чого іншого. Організатори зазначають, що лекція буде цікавою передусім викладачам астрономії, географії, фізики та, природознавства, які прагнуть зробити навчальний процес цікавішим.

Сьогодні, 2 жовтня, у Вінницькому планетарію день відкритих дверей. Тут проведуть лекцію «Можливості та ефекти», під час якої відвідувачі дізнаються про рух Сонця протягом року, побачать копію зоряного неба, сонячне та місячне затемнення, а також багато чого іншого. Організатори зазначають, що лекція буде цікавою передусім викладачам астрономії, географії, фізики та природознавства, які прагнуть зробити навчальний процес цікавішим.

 «У нашому планетарії глядачі мають змогу споглядати за дивовижними явищами природи: рухом вогняних куль-болідів, зміною блиску зірок, зорепадами, усіма видами сонячних та місячних затемнень та яскравим полярним сяйвом, а також польотами супутників та автоматичних станцій. Під час лекції відвідувачів навчать розпізнавати різноманітні сузір’я, орієнтуватися на місцевості за Місяцем та Полярною зорею, оцінювати яскравість зірок за зоряними величинами. За допомогою панорамних проекторів вони зможуть спостерігати за рухом зоряного неба на різних широтах нашої земної кулі – від жарких тропіків до сніжної Арктики, а також побувати на таємничій поверхні Місяця», –розповів лектор планетарію Анна Таранушко.

Захід, вхід на який до речі безкоштовний, відбудеться з 16:00 до 17:00. Проте у планетарію кажуть, що краще попередньо зареєструватися. Це можна зробити за телефоном 56-20-67, або 067 431 0611

В кінці лекції всі учасники матимуть можливість взяти участь в розіграші сертифікату на відвідування Вінницького планетарію групою більше 20 осіб (це майже цілий клас!) зі знижкою 50%.