Вінницький апеляційний суд ухвалив рішення про відсторонення жмеринського ексначальника відділу ДВС

Новини Вінниці / Вінницький апеляційний суд ухвалив рішення про відсторонення жмеринського ексначальника відділу ДВС

Юрій Сокуренко хотів залишитись на посаді після затримання на хабарі. 

Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу Жмеринського міськрайонного суду про відсторонення від посади начальника одного з відділів державної виконавчої служби на Вінниччині Юрія Сокуренка. Про це інформує пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Колегія суддів відхилила апеляційну скаргу захисниці обвинуваченого, яка просила скасувати рішення суду першої інстанції та відмовити прокурору в задоволенні його клопотання про відсторонення Сокуренка від посади.

За даними слідства, посадовець використовуючи своє службове становище, вимагав неправомірну вигоду за зняття арешту з нерухомого майна та коштів на банківських рахунках однієї з громадянок. Під час розмови він зазначив, що вартість арештованого майна становить приблизно 500 тисяч гривень, і за зняття арешту жінка повинна передати йому грошову суму в розмірі, еквівалентному половині від зазначеної суми.

За посередництва іншої особи Сокуренко отримав частину неправомірної вигоди – 100 тисяч гривень. Посадовцю інкримінують скоєння злочину, за який передбачено позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що у березні цього року працівники ДБР повідомили про підозру керівнику одного з міськвідділів Державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області. 

Михайло Білик

30 липня, 2024