Вінницьку міськраду просять обладнати велосмугу в центрі міста

Новини Вінниці / Вінницьку міськраду просять обладнати велосмугу в центрі міста

Вінничанин Віталій Лагода 11 листопада опублікував петицію до міськради з пропозицією зробити велодоріжку по вулиці Соборній. Теоретично ідея цікава, трендова, а от щодо практичного «застосування» є питання. Зважаючи на обмежені можливості центральної вінницької магістральної вулиці та великій трафік, «додавання» велодоріжки заважатиме руху або пішоходів, або водіїв.

Вінничанин Віталій Лагода 11 листопада опублікував петицію до міськради з пропозицією зробити велодоріжку по вулиці Соборній. Теоретично ідея цікава, трендова, а от щодо практичного її «застосування» є питання. Зважаючи на обмежені можливості центральної вінницької магістральної вулиці та великій трафік, «додавання» велодоріжки заважатиме руху або пішоходів, або водіїв.

Вінницю називають одним з лідерів міського велоруху в Україні. В обласному центрі постійно збільшується протяжність доріжок для велосипедистів. Проте є ділянки, де обладнати такі смуги вкрай складно. І Соборна, мабуть, перша "в черзі" за такими складнощам. Хоча, можливо, у любителів двохколісних засобів пересування інша думка.

Автор петиції запропонував зробити таку смугу по вулицях Соборній і Пирогова до ринку «Урожай», оскільки їхати тротуаром - порушення ПДД, це наражає на небезпеку велосипедистів та пішоходів, а по бруківці – неможливо.  

Олеся Рудницька

12 листопада, 2019