Вінницькому авіазаводу повернули майно, яке перебувало у фірмі підозрюваного у держзраді Богуслаєва

Новини Вінниці / Вінницькому авіазаводу повернули майно, яке перебувало у фірмі підозрюваного у держзраді Богуслаєва

Вінницькі спецпрокурори домоглися в суді повернення державі частини майнового комплексу державного підприємства «Вінницький авіаційний завод» (ВіАЗ) площею понад майже 3,5 тис м2 і загальною вартістю 116 млн грн.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

«У суді прокурори довели, що договір оренди від 03.04.2018 між ДП «ВіАЗ» та ТОВ «Вінницький авіаційний завод» та додаткові угоди до нього були укладені всупереч вимогам законодавства», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, щодо погодження з органами управління майна передачі нерухомого майна іншому підприємству, погодження висновку про його вартість та розміру орендної плати.

«У листопаді 2023 року Господарський суд Вінницької області повністю задовольнив позов керівника Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону в інтересах держави в особі Фонду державного майна України до ДП «Вінницький авіаційний завод» і ТОВ «Вінницький авіаційний завод» про визнання недійсним договору оренди та зобов’язав товариство повернути державне нерухоме майно загальною вартістю 116 млн грн на користь держави», – додають у прокуратурі.

Макс Мельник

24 листопада, 2023