Вінницькій ОКЛ ім. М. І. Пирогова виповнюється 100 років. Урочистості пройдуть 22 та 23 листопада

Новини Вінниці / Вінницькій ОКЛ ім. М. І. Пирогова виповнюється 100 років. Урочистості пройдуть 22 та 23 листопада

З нагоди 100-річчя з дня утворення у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. І. Пирогова 22 та 23 листопада відбудуться урочистості й науково-практична конференція на тему «Актуальні питання сучасної медицини».

З нагоди 100-річчя з дня утворення у Вінницькій обласній клінічній лікарні М. І. Пирогова 22 та 23 листопада відбудуться урочистості й  науково-практична конференція на тему «Актуальні питання сучасної медицини». У цих заходах братимуть участь медики з різних  регіонів нашої країни, очільники області й Вінниці.Сто років тому згаданий медичний заклад відкрив двері для хворих – міських й земських. Кошти на його будівництво почали збирати навесні 1910 року по всій царській Росії. Це була ініціатива Подільського губернського земства. Вінницькі медики мали дві мети. По-перше, хотіли, щоб в місті з’явилася нова лікарня, бо в старій бракувало місця для обслуговування хворих. По-друге, прагнули вшанувати пам’ять видатного вченого й хірурга Миколи Пирогова.

Першу цеглину було закладено у квітні 1913 року. За рік було зведено 5 перших корпусів. Завершити оздоблювальні роботи завадила Перша світова війна. Утім, у 1917 році відбулося освячення лікувальних корпусів й там почали надавати медичну допомогу подолянам…

Юрій ЯРМОЩУК

 

Сергій Маламура

20 листопада, 2017